Czech LARP fighting

Блях, какво лежане му ударих този уикенд! Навън студ и дъжд, аз с температура, в събота прочетох Сумрачен патрул, а в неделя – Чудовищна команда -) С ДНД бележка на вратата и няколко редки прескачания до ресторанта долу за речардж. Но пък сега съм на 6 -)

Вчера следобед беше Голямото Излизане. Ходих да видя на чехите ЛАРП тренировката. Ми.. не беше зле. Хареса ми. Много фехтовално го дават, но в случая май е най-добре така. Имаха три съвсем пресни-новенички хлапета – 13-14 годишни – и им предаваха някакви основи. финтове и пр. Не ми хареса само стойката, която им показваха – много ЛОШ и нестабилен вариант на и без това нестабилния фехтовален ан гард. С краката на една линия и всичко. Това как да е, но за чии дявол ги караха да правят КРЪСТОСАНИ крачки? Биха били перфектни, ако стойката беше малко по-стабилна и краката не бяха на една линия, нооо..
Играхме някаква игра – теглиш си от торбата листчета с раси, заклинания, умения и пр и после се раделяме на отбори – всеки с изтеглените си характеристики и БОЙ! Ако имаш повече от един удар, каваш, докато удряш, броиш си колко са ти ударили на теб (имаш 15-20 живота), такива работи. Интересно беше, но малко се обърках, те си говореха на чешки през цялото време и добре, че беше Таренор да ми каза от време на време кога какво се прави. По време на играта влязох в байнд на един (”чешкият Ники”, както си го нарекох мислено), но той ми направи забележка, че това било прекалено агресивно и че не искал да ме нарани (wtf?)
После си говорих с един от по-адванснатите им и го питах за байнд, захвати и пр. Мне, контакт-файтинга бил много непозволен, опасен и пр. Е, с техните тежки мечове, може и да има смисъл, не знам, но в такъв случай проблемът с нестабилната стойка отпада, на тях не им трябва стабилност, те се фехтуват -) Живи и здрави! Много ми хареса как странно ме изгледа пича, когато той ми заобяснява колко било важно да можеш да се биеш добре във войната и аз отбелязах, че всъщност важното във войната е да можеш да убиваш добре. Май не му стигна до мозъчето, но той си е рус, какво да го правиш ;-)
После те си тренираха някаква бойна формация, снимах няколко нискокачествени филмчета, като се прибера ще ги пусна. Стрелях с лъка на една мацка, пробвах някаква “бойна секира”, абе забавлявах се с две думи.
После се оказа, че чехите по нищо не се отличават от нас, защото най-важното нещо от тренировакат им е… ходенето на кръчма след това -) Ударихме го на пиене и лаф-моабет, почват все повече да ми харесват, размених няколко мейла и кЮ-та. Питха ме дали имам 18 :-/

Ще намеря време тая седмица да отскоча до ЛАРП шопа, че съм обещала медовина на Яската и някакъв ЛАРП аксесоар на Ники -) И май това ще ми е последната среща с туземците… засега -)

Реклами
Published in: on ноември 6, 2006 at 3:01 pm  3 коментара  

The URI to TrackBack this entry is: https://ladythistle.wordpress.com/2006/11/06/czech-larp-fighting/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 коментараВашият коментар

  1. Защо пък „чешки Ники“???

  2. He’s blond, he’s pissed, he’ll see you in the lists! 😀

  3. Ухаааа, медовинка за майстора пиандурник. Благодаря ти, Мариански. Добре ще е да я пийнем заедно в компания 🙂


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: