Сън и тренировки…

Искам сън. Много и дълбок. Такъв, който те носи като люлка и те залива като океан. Спокоен и непрекъсван от рев, шум или собствените ти тревожни мисли. Искам да мога да заспя и да се събудя отпочинала. Дори когато отстраня всички дразнители, спокойният сън не идва и не идва. Къде ли е?

Днес се опитах да тренирам. Много разочароващо. Нещата, които правихме като цяло са полезни, но много безинтересни. Днес отидох специално заради побоищата, а те бяха чак накрая, когато трябваше вече да тръгвам. Побих се малко, но не можах да се изкъпя и закъснях за работа, което е много неприятно, довечера трябва да бягам рано, за да взема детето. Жалко е, но не мога да си позволя да закъснявам толкова за работа заради елементарно махане с палка в зала с нисък покрив, колкото и да не са ми изчистени траекториите и да не ми е затвърдена базата. Май няма да ходя сутрин на тия тренировки, прекалено малко получавам, за да може да компенсира това, което губя, за да отида.

Самото „биене“ също много ме разочарова. Хем се опитвам да вкарам агресия, хем да не ударя по-силно отколкото трябва… нещо не става. А ако не удариш, те удрят теб, избор-никакъв. Не успявам да съборя никого, не успявам да изляза от линията на атака, не успявам да мина отстрани на противника, изморявам се почти веднага (това последното е заради трите седмици кашлица, не че се оправдавам, нооо…) А най-гадното беше, че като сложих ръкавиците и осъзнах, че НЕ ИСКАМ да се бия. Нямах кондиция, чуствах се ужасно. Идеше ми да седна насред залата и да се разрева. Вместо да се излагам като кифладжийка… и да се чуствам тъпо пред хората, които ме зяпат, все едно това, как Силвия ще ме пребие, е най-голямото забавление от големия взрив насам…

Хубавото на днешната тренировка беше, че свърши.

Реклами
Published in: on октомври 23, 2006 at 1:46 pm  9 коментара  

The URI to TrackBack this entry is: https://ladythistle.wordpress.com/2006/10/23/st/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 коментараВашият коментар

 1. Хей, това не са побоища, а спаринги, целта им е да се учим да се събаряме, излизаме от линията на атаката, правим захвати и т.н. Никой от нас не ги може тия неща, единственият начин да ги научим е да се отпуснем малко и да практикуваме. А защо не искаш да спаринговаш всъщност? Просто моментна липса на кондиция или нещо друго? Все пак, ако още имаш желание да работиш, може да правим много леки чисто технически неща. Да тръгваме от някаква позиция и да видим какво излиза от нея във флоу. Няма голям смисъл просто да махаме с ръце безконтролно и да се шашкаме.

  А безинтересните неща на тренировка са доста важни, дори най-елементарните неща се забравят или изкривяват, ако ги работиш само сам. Работата с партньор е един вид reality check за това как се развиваш, къде правиш грешки.

 2. Блях, не може човек да хиперболизира :-Р

  Аз ИСКАМ да спаринговам. Просто се притеснявам да го правя. Старх ме е от контакта, не успявам да се контролирам добре, да не говорим, че ме е малко срам от хората, които зяпат.

  A за това, че безинтересните неща са важни, съм съгласна. Но нали се сещаш за какво говори това, че нещо, което преди ми е било интересно, вече не е…

 3. Мога да поработя с теб ако се притесняваш да не нараниш някой. Мен са ме млатили достатъчно и няма да ме е страх да отнеса някой удар от фехтовачка. 🙂 Само няма да се дърпаш, защото ще те гоня с ръкавиците докато не ги сложиш. А аз мога да бягам бързо и продължително, така, че няма да избягаш. А между другото другите не са много по-добре в спаринга, така, че няма от какво да се срамуваш. Досега никой на никого не се е смял. Поне докато наистина не стане смешно, като ъперкът в задника на Ворак. И така, Марианище – очаквам да се качиш на ринга и да пребориш себе си. Ако не искаш, аз и сам мога да се пребия. :Р

 4. Мацка, няма такъв филм да получиш умения от нищото. Именно скучните неща са тези, които правят да не се случва:
  „Не успявам да съборя никого, не успявам да изляза от линията на атака, не успявам да мина отстрани на противника, изморявам се почти веднага“
  Мен не ме интересува къде се тренира база. Ако искаш- тренирай самостоятелно. Когато дойдеш в залата и ми покажеш, че можеш, ще правиш нови и интересни неща. Ако пък искаш само да виждаш и научаваш готини пинизи, които не можеш да правиш- гледай филмчета.

 5. Ох, опитах се да го кажа меко, но днешните разговори ме наведоха на мисълта, че май изобщо не съм го казала разбираемо.

  Не ми е интересно да тренирам. Нямам желание да го правя. Скучно ми е. Тренировките не ми дават повече това, което ми даваха преди. На практика не ми дават нищо.
  Нямам капка мотивация. Не ми е притрябвала шибана база. Нито шибани нови неща. А да показвам на някого, че мога, ми е последната грижа. Всъщност изобщо не ми е грижа. Напоследък установявам колко по-приятно е да си седя отстрани и да ви зяпам как тренирате. Браво, усърдни деца сте 🙂

 6. Патка! Трудно ли ти беше да го кажеш? Никой те не кара насила. И без това сме много хора.
  И все пак, какво са ти давали тренировките преди?

 7. Трудно ми беше, да.

  Радвам се, че ме разбираш.

 8. „Тренировките не ми дават повече това, което ми даваха преди. На практика не ми дават нищо.“

  Лейди, все едно слушам Ники… Много ми е мъчно 😦

 9. Лора, мисля, че ситуацията е различна.
  Както казах и на Цецо вчера, проблемът не е в тренировките, а в мен. Просто напоследък не ми е интересно да тренирам, нямам желание, чуствам се изтощена и непохватна. Преди бях в състояние да си разместя цялата програма така, че да пасва на тренировките. Сега бих го направила само в някой изключителен случай, предпочитам да си нагласям другите неща и ако евентуално остане време за тренировки, ок, помежду другото, за малко, може.
  Надявам се, че е временно и след месец-два пак ще ми се дотренира. Предполагам, че ако направя пауза, пак ще ми дойде мерака.. Знаеш, като се преситиш с нещо, после трябва малко време да се отситиш 😉


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: